Mysmorgon
2011-08-31 » 10:17:45 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

Sitter i soffan med habibi innanför min onepiece, sovande. Han drömmer nu för fulla muggar då han ligger och morrar och skäller i sömnen. Riktigt gulligt!
Nu ska jag i alla fall hoppa in i duschen och sedan bege mig till stan med älskling. Han ska tydligen shoppa lite sedan Barnmorskan.





Svar på anonym
2011-08-30 » 21:09:38 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

Alltid lika kul när folk skriver kommentarer som anonym. Men i alla fall. Svar på tal:
Träning är sjukt viktigt för mig och du verkar inte direkt ha varit gravid så du vet nog inte vad du talar om.
Anledningen till att det står "mkt" om träning är just därför att det är vad min blogg egentligen handlar om. Skriver inte ut allt som händer i livet heller. Sen verkar du inte riktigt läsa bloggen helt då i stort sett varannat inlägg handlar om just graviditeten.





V39 (38+2)
2011-08-30 » 19:19:27 / 4 har kommenterat, vill du kommentera?

En del skillnad har det iaf blivit. Framför allt mage och rumpa måste jag säga. Känns att man inte kan träna längre. Men snart!





Habibi
2011-08-29 » 18:36:46 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

Bröderna Kling och Klang är segast i världens så jag slänger mig in i duschen och sedan ta baby under armen och he mig till älsklingsdavva som jag inte har träffat på cirkus ett år. Tusen saker att prata om!





PUSH
2011-08-29 » 07:20:00 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?






music in my ears
2011-08-28 » 16:59:07 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?






Träningsmotivation
2011-08-28 » 16:10:18 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?






Myser med baby
2011-08-27 » 20:26:32 / 1 har kommenterat, vill du kommentera?

Myser med baby på magen, snarkandes och skumpandes av pyrets sparkar





38 fulla veckor
2011-08-27 » 15:53:17 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

Nu har jag avverkat 38 fulla veckor och det är 14dagar kvar till beräknad förlossning. Foglossning är väl de egentligen som förstör allt. Sjukt ont, räcker med att vanka runt hemma så får jag ont. Mindre kul när man är ett träningsfreak som jag. Men det är bara att vänta ut det har jag hört. I morgon går jag in i vecka 39 i alla fall.

I magen:

Eftersom det är ont om plats i livmodern kan det hända att navelsträngen är alldeles tilltrasslad. Att den sitter runt barnets hals är vanligt och det är ingenting du behöver oroa dig för. Cirka 20 procent föds så och det är oftast inget problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln. Det mesta av fosterfettet på huden är borta nu och moderkakan förser fostret med antikroppar som ska hjälpa barnets immunsystem att hålla infektioner borta de första sex månaderna.

 

vikt.JPG langd.JPG

3.4-3.5 kg

50 cm

Längden mäts från huvud till fot. Måtten kan variera relativt mycket.

Mamma:

Ditt fundusmått är cirka 33-38 centimeter. Du kan känna dig tung och ha kraftiga förvärkar. Det är viktigt att du försöker vila så mycket som möjligt eftersom du kommer att behöva vara utsövd när förlossningen väl sätter igång. Det kan hända att du inte får sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken.

Du kan få falska värkar och de kan vara lika smärtsamma och starka som riktiga värkar. Till skillnad från riktiga värkar så är de inte regelbundna och de försvinner när du är aktiv.

Vattnet kan gå vilken dag som helst. Ofta kommer vattnet forsande på en gång men ibland sipprar det ut långsamt. Om du tror att vattnet har gått eller om du har regelbundna värkar bör du ringa till förlossningsavdelningen.

Partner:

Om ni planerar att åka till BB i bil och inte känner till området så väl kan det vara smart att provköra sträckan en gång innan det blir skarpt läge.

Mödravården:

Det här blir kanske ditt sista besök hos barnmorskan men bli inte besviken om det blir några till. Har du några sista frågor så passa på att ställa dem nu. Prata med barnmorskan om du är orolig inför förlossningen. Om du inte har fått din mödravårdsjournal än så får du den nu.

 

Från barntotal.se






TRÄNINGSUUUUG
2011-08-23 » 20:26:12 / 1 har kommenterat, vill du kommentera?

Har iaf sprungit ikapp med +10kg på vågen nu. Känns jobbigt men ändå helt ok då jag vet att mkt kommer ju att försvinna. Sådan gaalet träningssug nu men foglossninen stoppar mig då det till och med är jobbigt att stå upp och gå. Suttit och klickat mig igenom massa träningsbloggar och motivationen är på topp vill jag lova. Sjukt sugen på att klicka hem massa protein osv!





Träning på sidan
2011-08-21 » 22:18:26 / 1 har kommenterat, vill du kommentera?

Nu har jag lagt träningen åt sidan och ska tydligen vila och bli ännu tjockare sista tiden.
Då jag har åkt på en dryg foglossning. Men ska försöka uppd. om annat ovärt.





SKNT
2011-08-21 » 08:56:06 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

Efter 37 hela veckor så åker jag på foglossning. Känns även som om jag har suttit en vecka på en hästsadel.
SKJUT MIG





V38 (37+0)
2011-08-20 » 15:08:05 / 2 har kommenterat, vill du kommentera?

Gravid vecka 38

Barnet
Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär fyra procent föds före vecka 38. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.
Vikt 3 200 gram.

Mamma
Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en surrande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Navelsträngen runt halsen
Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.

Pappa/partner
Förlossningsväskan bör packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske mackor till dig själv. Du kan ta som ditt ansvar att ta med en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del?
(Från allt för föräldrar)
Vi har packat en så kallad förlossningsväska med lite ombyte för mig och pyret och lite hygienartiklar. Även pass och papperna som ska med till BB. Matsaker känns mer som om man kan köpa när det bär av. Sedan ligger även vår kamera med. Även slängt in vår nya bilbarnstol i bilen så det är bara att åke av!
Det blev en Acta Graco duologic 2. Är båda stolarna i en, dvs ett babyskydd.





Kryddiga köttbullar
2011-08-16 » 16:10:00 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

500 g blandfärs
1 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk spiskummin
0,5 dl persilja, hackad
2 st vitlökklyfta, pressad
1 st gul lök, liten
1 msk smör
1 st ägg
2 msk olja


1. Blanda mjölk, ströbröd, salt, peppar, kummin, persilja och vitlök i en bunke.
2. Finhacka löken och fräs den mjuk och glansig i smör.
3. Blanda färsen väl med det svällda ströbrödet, löken och ägget.
4. Rulla köttbullar och lägg dem på oljade tallrikar.
5. Hetta upp en stekpanna, bryn snabbt olja med smör och för ner en omgång köttbullar i pannan. Skaka och vrid pannan över god värme så att köttbullarna rullar och blir brynta runtom och genomstekta.





Ännu en inspiration!
2011-08-15 » 16:33:33 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

Denna tjej hittar ni om ni klickar på hennes namn, Lina.






Stoltheten!
2011-08-15 » 15:24:17 / 1 har kommenterat, vill du kommentera?

Tänkte jag skulle visa er en av mina bästa vänner som verkligen får en att bli motiverad.
Det började med ett projektarbete sista året i gymnasiet där hon och två till gjorde några olika tester för att kolla dagens fysik hos sig själva och sedan jämnföra i slutet av året. För min vän Mikaela så blev det största skillnaden! SÅ STOLT! Dom tog hjälp ut av skolsyster och en kostvetare osv och började köra "seriöst" på gymmet. Detta är i alla fall resultatet!
Nu gäller det att hålla sig till att äta bra och inte bjuda mig på fler cockies Mickan! Och bygga upp lite rumpa så är du fit for fight! Kom ner så ska jag köra sönder dig på gymmet!;)





Dagens middag
2011-08-15 » 10:58:07 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 potatisar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 dl röda linser
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1,5 liter vatten
  • 1 citron, saft
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 0,5 dl hackad persilja

Gör så här

Skala och skär lök och potatis i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt. Lägg linser, potatis, lök, vitlök och buljongtärningar i en kastrull. Häll på vattnet och koka 20 minuter under lock på svag värme.

Mixa soppan om du vill ha en jämnare konsistens. Smaksätt med pressad citron, spiskummin och kajennpeppar, salt och peppar. Strö ev över hackad persilja.

Sambal olek och cream fraiche till topping!






V37 (36+0)
2011-08-14 » 20:00:26 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

Nu har man krypit igenom 36 heeeela veckor och påbörjat den 37de. L.E.S.S

I magen:

Den här veckan räknas bebisen som fullgången. Den ökar fortfarande lite i vikt men växer inte så mycket på längden. Bebisens koordination är så pass utvecklad nu att den kan gripa saker med fingrarna och om man skulle lysa med en stark lampa mot magen kan det hända att den vänder sig mot ljuset. Bebisen tränar sig inför förlossningen genom att dra in och trycka ut fostervatten genom lungorna. Den samlar också näring i organen för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu.

 

vikt.JPG langd.JPG

2.8-3 kg

47-48 cm

Längden mäts från huvud till fot. Måtten kan variera relativt mycket.

Mamma:

Kan den inte komma ut snart? Känner du så? Det är vanligt att man blir otålig under graviditetens sista veckor. Det är ju så nära nu! Men många går över tiden, i synnerhet förstföderskor. Att föda mellan 37 + 0 och 41 + 6 anses som normalt.

Brösten producerar råmjölk och bäckenet är utvidgat. Det kan hända att slemproppen släpper. Det kan den göra några veckor, dagar eller timmar innan förlossningen.

Partner:

Du väntar säkert lika otåligt som din partner på att få träffa den nya familjemedlemmen. Se till att din partner vilar ofta och mycket. När det är dags att föda kan hon bli tvungen att hålla sig vaken i 24 timmar.

 






Week after week
2011-08-14 » 19:45:15 / 2 har kommenterat, vill du kommentera?

Bra tryck i rygg och axlar. Gillas!
Sitt/ligger i soffan och ser andra säsongen av pretty little liars och dödar tid. Älskling åkte till jobbet och kommer inte hem för än tisdag eftermiddag. Så om det är någon som vill umgås, HOJTA! Livet består av att försöka träna, fika och strosa runt. All denna väntan. Så less!





Uppdatering av gissningslistan
2011-08-12 » 16:48:27 / 3 har kommenterat, vill du kommentera?


MammaLotta 1Sep Pojke
Petra&Aurora 3Sep Pojke
Jossan 4Sep Pojke
Sebbe
5Sep Flicka
SandraJ 6Sep Flicka
Jessica
9Sep Flicka
Elin B 9Sep Pojke
Sara 10sep Flicka
Junkka 11Sep Pojke
Emmeli 12sep Flicka
Crille 12Sep Pojke
Bea
13Sep Pojke
Frida Boström 13sep Pojke
Mickan 14Sep Flicka
Marica 15sep Pojke
MammaMaria
15sep Flicka
Ida Stebel 16Sep Pojke
JessicaL 17sep Flicka





Loongtime No See!
2011-08-12 » 09:45:41 / 1 har kommenterat, vill du kommentera?

Har varit fullrulle senaste veckorna. Gör allt för att fördriva tid.
Varit ner en vända och träffar mostrar med familj och världens sötaste småkussar. Myst och levt livet.
Nu sitter jag ute på Ljusterö hos svärisar och ska hjälpa till och rensa lite grejer.

Har boat om en del hemma nu för första gången men tänkte de var dags. Nu ryms man ju faktiskt lite bättre.

Till veckan blir det nog upp till Skellefteå, Lövlund för att vara exakt och umgås med familjen där alla barn börjar skolan snart. Även hälsa på vår lilla Marvin som vi får hämta om två veckor. Men kommer nog att bli efter förlossning efter noga diskuterat att vi hämtar hem lillemannen.

Blonkbergets
Här hittar ni i alla fall alla valpar. Finns fortfaranade 6 valpar kvar som inte är tingade. Dom är 6 veckor och 1 dag. Så först till kvar! SkyndaSkynda!





Kanske ny frippa efter förlossning?
2011-08-08 » 20:44:08 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?





Har förövrigt passera 35 hela veckor och krypit in i V36.






Listan!
2011-08-06 » 12:46:12 / 3 har kommenterat, vill du kommentera?


Mamma 1Sep pojke
Jossan 4Sep pojke
SandraJ 6Sep flicka
Crille 13sep pojke
Marica 15sep Pojke






Har nu avverkat 35v.
2011-08-06 » 09:40:15 / 3 har kommenterat, vill du kommentera?

5v kvar tills beräknat datum i form av 10sep. Tänkte vi kör en liten gissa lek där ni kan gissa kön och datum den VERKLIGEN kommer!








låånga dagar
2011-08-04 » 09:17:58 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

Det kostar att vara ledig må jag säga. I går så var jag ut en vända till Ljusterö och åkte förbi jobbet två vändor. Idag blir det att åka och försöka fixa antennen på bilen och hälsa på lite folk i Nacka, är tanken. Sedan hämta upp svägerskan med karl och min karlakarl och bege oss ut till Ljusterö igen för middag med svärföräldrarna.


34+3






Borta bra men hemma... Bra?
2011-08-01 » 23:26:40 / 2 har kommenterat, vill du kommentera?

Ska krypa i säng nu i min söng själv. Då älsklingen står på slotten och skyddar vår käre kung.
Morgondagen längtar jag till. Kliva upp i tid och köpa frukost + träning. Sedan blir det en mysig fika med några andra blivande mammor på ett Café i stan. Hoppas bara det finns någon typ av plats då det är Prideveckan. Får även träffa älskling i morgon kväll en stund för första gången på över 3,5v. Har nog hänt mer med mig än han på sista tiden. I alla fall i storlek.

Dagen spenderades 9timmar i bil från Umeå - Sthlm. Sedan en riktigt trevlig middag hos morbror med familj.


Saknar alla er där hemma! Kommer snart tillbaka



Mindre snygg bild som Tony smygfotade på mig förra veckan när dm hälsade på hos mor min.






Borta bra men hemma... Bra?
2011-08-01 » 23:26:08 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

Ska krypa i säng nu i min söng själv. Då älsklingen står på slotten och skyddar vår käre kung.
Morgondagen längtar jag till. Kliva upp i tid och köpa frukost + träning. Sedan blir det en mysig fika med några andra blivande mammor på ett Café i stan. Hoppas bara det finns någon typ av plats då det är Prideveckan. Får även träffa älskling i morgon kväll en stund för första gången på över 3,5v. Har nog hänt mer med mig än han på sista tiden. I alla fall i storlek.

Dagen spenderades 9timmar i bil från Umeå - Sthlm. Sedan en riktigt trevlig middag hos morbror med familj.


Saknar alla er där hemma! Kommer snart tillbaka