Satan i gatan!
2011-04-28 » 20:41:02 / 1 har kommenterat, vill du kommentera?

Som alla andra verkar skrika om veronica maggio. Måste oxå säga att jag älskar det! <3Maggio.

I morgon är de äntligen fredag och jag flyger till GBG! Älskade små kusinpluttar. Skön helg framför!






humörsvägningar
2011-04-25 » 16:52:38 / 2 har kommenterat, vill du kommentera?

Fick precis värsta gråtattacken på länge. Är inte ofta jag gråter men blev helt ohejdat. Insåg att jag ska sitta själv på valborgs för att killen ska bort på grabbfest och jag är ledig en "högtid" för en gångs skull och jag inte känner så mkt folk här nere. Känns som om jag söker hus och boende för att jag tror att DÅ kommer allt att kännas så mycket bättre. Men gör de verkligen de? Men skulle jag må bättre av att flytta upp? Försöker man lura sig själv till att man är så lycklig?





50 fucking procent
2011-04-23 » 18:32:32 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?






Mormors saft
2011-04-21 » 13:00:00 / 1 har kommenterat, vill du kommentera?

Kanske inte var så fullt taggad som killen bakom. Eller jo fan de är jag men sammandragningar stoppar.
Blev en prommis på 50min. Två varv runt sjön i grymt bra tempo. Rundade flera stycken som var framför.
Nu blir de dusch och sedan springa och köpa en isglass och åka till jobbet.





Skärtorsdag
2011-04-21 » 11:19:10 / 1 har kommenterat, vill du kommentera?

Namnsdag idag är Anneli och Annika. Grattis!
Så mycket tankar som springer omkring i huvudet. Samtidigt som träningsvärken pulserar i biceps och triceps och medans puckon och mackorna trillar ner i magen.
Måste man gå på föräldrautbildning, finns de någon bra i Stockholm? 71dagar innan semestern börjar och jag är ledig fram till duedate. VAD SKA JAG GÖRA? Finns de någon bra gravidyoga eller pilates här i stockholm eller i skellefteå i sommar om inte kostar skjortan? Namn? Boende? und zu weiter.
Kände dess utom en liten puff i sidan av "svante".
Nu blir de på med träningskläder och ut i solen på promenad. Vilar armarna idag och kör hårt med benen i morgon!





Sneeett
2011-04-21 » 10:34:19 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?






Sköna produktiva dag
2011-04-20 » 22:36:05 / 3 har kommenterat, vill du kommentera?

Upp klockan 7 för att infinna sig på danderyds sjukhus hos Barnmorskan klockan 9. Fick lyssna på hjärtljuden och allt var som det skulle. Sen blev det biceps och triceps på gymmet och sedan shopping i Täby centrum.
Blev en fotoram och en osthyvel till mig och 2bodys och ett par hängselbyxor till knodden. Jag som lovade mig själv att inte köpa något mer.





Workday
2011-04-19 » 22:46:05 / 2 har kommenterat, vill du kommentera?

Idag var det bara en lugn dag. Chillade i stort sett fram till typ 14 då bar de av till jobbet för att planera sälj/personalmötet som jag i stort sett skulle hålla i själv. NERVIT! Men det gick bra, vi höll de utomhus så man fick njuta en stund av solen. Sedan blev de jobb till 22. Nu ska jag bara njuta av bäddsoffan då Svågern får inta loftsängen när han anländer i natt. Skönt att jag ska slita upp han vid 7 i morgon då jag åker för BM besök och sedan träning/simning innan jobbet. Taggen på ÄNNU en lååååång dag.
Slänger in en bild på magen från idag.





v20 (19+1)
2011-04-18 » 21:33:34 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

Gravid vecka 20

 

Bebisen

Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.

 

Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

 

Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.

 

Du

Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning.

 

Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.






Underbara morgon!
2011-04-18 » 07:01:52 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

Lagomt ur form. Dock klev jag upp 05:20 och tog en promenad på 35min sedan gymmet för att mosa axlar och rygg. Kommer nog kännas i morgon kan jag lova. Nu blir det frulle och sedan jobb 10-19






Motivation
2011-04-17 » 21:09:01 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

Dog lite till min förtjusning när jag såg att styrkebruden Anna Grindlund tagit upp bloggandet och man får se formen. Detta är vad man kallar motivation. Längtar en del tills jag kan komma igång med träningen. Får försöka hålla igång de jag kan i alla fall.





v20 (19+0)
2011-04-17 » 20:56:39 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

21 hela veckor kvar. GUSI vad lång tid det är kvar.
I morgon satsar jag på morgon träning innan gymmet.
Upp med tuppen med älskling och sedan promenad + gym.





Inför
2011-04-17 » 10:07:45 / 1 har kommenterat, vill du kommentera?

Saker att köpa inför vad som komma skall. Vi har dock inte inhandlat något. Ett startset kläder och en tröja är inhandlat. Sedan har mor min stickat en overall och köpt nå kläder. Sedan finns några kläder från då jag var nyfödd kvar oxå vilket är oerhört kul. Dock insåg jag just att de är nog dax att börja inhandla några grejer så man inte behöver köpa allt på en gång sen. Så är de någon som sitter på lite bra begagnade saker så hojta till.

Åka:
Babyskydd
Barnvagn
Skötväska
Åkpåse
Parasoll
Myggnät
Regnskydd
Plastad frotté
Barnvagnsleksak
Reflexer till hjulen
Bärsele
Täcke
Kudde
Fårskinnsfäll
Bärsjal
Hjulskydd

Sova:
Madrass
Lakanset
4 dra på lakan
Plastad frotté
Mobil
Filtar
Resesäng
Täcke
Kudde
Själskydd

Sköta:
Tvättlappar
Våtservetter
Blöjor
Frottélappar
Rumpsalva (Inotyol)
Barnolja
Febertermometer
Alvedon
Borste
Tops
Bomullsrondeller
Skötbädd
Blöjhink
Badbalja
Badtermometer
Bad-cape
Nässug
plastat froté

Till mamma:
2 amnings-bh
Amningsinlägg
Bindor
Bystvärmare
Minst 2 amningströjor
Bröstpump
Mjölkuppsamlare
Bröstvårtsalva
Bröstvårtsluftare
Massageredskap
Amningskudde

Möbler & Prylar:
spjälsäng
Skötbord
Byrå
Babysitter
Leksakskista
Skallra
Baby gym
Mjukdjur





19 (18+6)
2011-04-16 » 14:30:37 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.






18+3 v19
2011-04-13 » 18:08:46 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?


Ultraljudet gjorde i måndags. Riktigt spännande. Blev flyttad till 10Sep ist för 1sep. Hicka och mkt rörelse. Man kunde ju se allt. Helt sjukt måste jag säga.

Idag så trotsade jag faktiskt mig själv och inhandlade första klädesplaggen. Ett startkitt från Hm och en ACDCtröja, dock den i st 72. Sista tröjan så då har den något senare.






Älskar sådana här lördagar!
2011-04-09 » 19:01:00 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?

Jag med följe av älskling och hans bror tog oss ner till stan. Lite shopping i form av skor och vårjacka osv. Sedan har vi storstädat lägenheten, vårstädat i form av damma, tvätta städa och rensa ut vinterkläderna. Fan vad nice det är att sätta sig ner efter. Även gjort mindre roliga saker som diska och sedan rensat avloppet på toan (något som skulle gjorts innan någon flyttade härifrån innan). Vi kan ju säga att nu rinner vattnet liiiiite snabbare ner.

Ikväll blir det lugnt och gå på bio här i råsunda. Sköööön helg dvs!

I morgon ska jag köpa ett månadskort här nere på gymmet i sumpan och köra efterlängtade spinning, core och yoga och pilates. Försöka hålla formen nu när jag börjar bli piggare. Någon i sumpan som är sugen på att hänga med att svettas?






KÄRLEK
2011-04-08 » 23:42:36 / 2 har kommenterat, vill du kommentera?






18+1
2011-04-01 » 12:07:13 / 0 har kommenterat, vill du kommentera?


Har nu mer gått in i v19, 18+1. Nu tycker jag att de börjar synas litegranna iaf. I veckan så ska "Svante" vara 18cm. Fattar inte vars den ska få plats?